• Ammattitaitoinen henkilökunta
  • Ilmainen toimitus
  • Ilmainen kaiverrus
  • Ammattitaitoinen henkilökunta
  • Ilmainen toimitus
  • Ilmainen kaiverrus

Seiko Prospex The 1970 Diver's Recreation SLA033J1 limited edition

Ei varastossa
Toimitusaika: 3-5 päivä(ä)

Kuvaus

Seiko Prospex The 1970 Diver's Recreation SLA033J1 limited edition kello numero 1237/2500.


Olemme kertaalleen myynneet tämän kellon vuosi sitten. Kello ei koskaan päätynyt todelliseen käyttöön, takapohjassa on vieläkin alkuperäinen suojakalvo. Missään kuoren osassa ei ole pienintäkään naarmua tai klommoa. Remmin metallisoljessakin löytyy vielä suojamuovikin. Tämän likemmäksi uutta käyttämätöntä kelloa ei pääse ilman että kello olis täysin uusi. Ajaton kaunis klasikko kello, jolla on vuoden maahantuoja takuu. Jonka lisäksi myönämme liikkeen oman kadenvuoden takuun koneistolle.


Lihaa luiden päälle osio:

Tämän kellon juuret juontavat 1970-77 jolloin seiko valmisti 6105. Tuolloin Seikolla suunnitelijoilla oli selvä visio tuottaa sukeltaja kello joka olisi selkeä ja helppo lukuinen vaikeassakin olosuhteissa, tarkka käyntinen, kestävistä materiaalista valmistettu luotettava työkalu. Joka kestäisi lähes mitä tahansa. Kello saikin suosiota ominaisuuksiensa takia. Päätyen seikkalijoiden, sukeltajien ja myös sotilaiden suosioon. Vietnamin sodan aikana USA sotilaat ostivat näitä kelloja, jotka lopulta päätyivät joukkojen mukana takaisin Amerikkaan. Kellon haluttavuus ja maine nousivat suuren yleisön tietoisuuteen, yhdessä kultti maineseen nouseen Ilmestyskirja nyt elokuvan myötä. Tosin tuolloin kellon valmistus oli lopetettu jo kahta vuotta aijemmin. Nykyään harrastajat puhuvatkin alkuperäisestä kellosta Willard kelloina. Nimetty näyttelijän hahmon Captain willardin mukaan, joka käytti kelloa elokuvassa. Tästä kiitos Francis Ford Coppola:lle joka halusi tehdä autenttisen elokuvan.


Mutta sitten nykypäivään ja kiinni Seiko SLA033J1 cal 8L35. Seiko teki tripuutin ja valmisti näitä kelloja 2500 kpl ja hieman yli neljän ja puolen tuhannen euron hintaan millaisen kellon sillä saa. Ja onko sen arvoinen. Seiko ei ole mielestäni ratsastanut Limited editon siivellä ainakaan hinnan perustella. Aina kun tehdään pieni erä kelloja, valmistus kustannukset ovat pakostakin hieman kovemmat kuin kelloa jota valmistetaan miljoonia. Lisäksi merkkinä Seiko suunnitelee itse ja valmistaa itse kaiken kelloihinsa. Jopa käyntijouset tehdään itse, eikä osteta valmiina kuteen niin monissa muissa Sveitsiläisissä kelloissa tehdään. Jotenka Seikon kohdalla voi todellakin puhua in house merkistä. Seikolla on pitkä ja maineikas maine kellon valmistajana alkaen 1881. Jotenka veren perintö on kunnossa, tässä päivitetyssä versiossa alkuperäinen mineraalilasi on vaihdettu narmuuntumattomaan tupla kaarevaan safiirilasiin joka on saanut heijastusta estävän pinnoitteen. Samalla vesitiiveys on nostettu 150m 200m ja teräs kuori on niin ikään saanut kovapinnoiteen ehkäisemään narmuuntumista. Remmi on Seikon valmistama vahvistettu silikonihihna joka kestää kovaakin kulutusta. Muisti rengas eli bezel on saanut erikois hiento/kiillotuksen jota Japanissa kutsutaan zaratsu killotukseksi. Tämä kiillotus tehdään tinalevyllä ja kiilotus nesteellä. Kelloseppä koulussa tätä kiillotusta tehdään kellojen ruuvin kannoille tarkoituksena saada täydellinen peilikiilto teräsruuvviin. Työ on erittäin aikaa vievää hyvin tehtynä. Siis virheetön pinta kymmenenkertaa suurentavalla luupilla tarkastellessa valoa vasten :) Mutta itse asiaan eli koneisto cal 8L35. Lähisukulainen tälle kaliperille on Seikon 9S55 joka löytyy Grand Seikon malleista. Kyseinen kaliperi on yksi Seikon parhaista koskaan tehdyistä. Keskustelupalstoilla sitä verrataan usein rollen 3135 jotenka sanomattakin on selvää, että ei se ihan huono ole. Lisäksi 8L35 on suunniteltu varta vasten sukelus käyttöä silmällä pitäen. Käyntitaajuus on 28 800 käynti varan ollessa 50h.


Viimisenä asiana joka on puhdas ulkonäkö asia on, että vaikkakin kello kuluu x prospex sarjaan olen erittäin tyytyväinen ettei sitä ei ole lisätty kellotauluun ja samoin kuin alkuperäinen hevosenkenkä lötyy kellon takakuoresta ja kierrenupissa on teksti ja nuoli lock kuten alkuperäisessäkin mallissakin. Upea kello joka sopivasti kumartaa esikuvalleen, kuitenkin tarjoten niin paljon enemmän.


Kello toimitetaan alkuperäisessä Seiko-erikoisrasiassa, joka on mustan Seiko Prospex -salkun sisällä. Salkun sisältä löytyy myös sukelluskäyttöön tarkoitettu LED-taskulamppu


Malli SLA033J1 cal 8L35

Halkaisija: 45mm

Lugiväli 19mm

Paksuus 13mm

Materiaali: ruostumaton teräs/silikoni

Vesitiiviys: 200M

Lasi: heijastamaton safiiri lasi

Automaatti

2 vuoden takuu