• Ammattitaitoinen henkilökunta
  • Ilmainen toimitus
  • Ilmainen kaiverrus
  • Ammattitaitoinen henkilökunta
  • Ilmainen toimitus
  • Ilmainen kaiverrus

King Seiko KSK 140th Anniversary Limited Edition SJE083J1

Ei varastossa
Toimitusaika: 3-5 päivä(ä)

Kuvaus

Seiko on hieno valmistaja monestakin syystä. Seiko valmistaa kelloja muutamasta satasesta aina muutamaan sataantuhanteen asti. Ja kaikkea siinä välissä, mutta seiko on kiinostava myös sen historian takia. Japani ja Seiko olivat alussa eristyksissä, kaukana sveitsin vaikkutteista ja tavoista. Tämä johti siihen, että Seiko ratkaisi teknillisiä ongelmia ja kehitti kelloja omalla tyylillänsä joka ei seurannut tai ollut esikuviensa orja. Pitkien etäisyyksien takia Seikon piti olla omavarainen. Tästä syystä tänäkin päivänä Seiko on niitä harvoja kellon valmistajia jotka todellakin valmistavat kaiken itse, kelloihinsa alkaen veto jousista. Harva sveitsiläinen kellomerkki ei voi ylpeillä tällä asialla tänäpäivänä. 1960 seiko perusti gran seiko linjan joka edusti kaikessa parhainta mitä seiko osasi tehdä kaikilla osa alueilla. Jotta seikolla laatu pysyisi korkealla, tehtaan sisällä perustettiin kilpaileva linja. Tämän tarkoituksena oli kilvoitella paremmuudesta, jotta laatu ei pääsisi laskemaan. Päin vastoin noustakseen vieläkin paremmaksi. Tämä on vanha japanilainen perinne täydellisyyden tavoittelussa. 1967 Kummatkin kellot King seiko ja Gran seiko osallistuivat sveitsissä järjestettyyn aika kilpailuhin new chateissa observatory kilpailussa. Kummatkin kellot pääsivät kolmen parhaan kellon joukkoon maailmassa. Mutta 1969 jouluna seiko lanseerasi maailman ensimmäisen quartz kellon. Näin yhdellä iskulla lopettaen täydellisen mekaanisen kellon valmistuksen ja melkein ajaen koko sveitsiläisen kello teollisuuden nurin. Tästä seurasi myös se että King seiko ja Gran seiko lopetettiin. Seiko keskittyi pitkäksi aikaa kvartsi kelloihin, panostaen niihin kaiken energiansa. 1998 Gran seiko lanseerattiin udestaan mutta King seiko oli jäämässä tomuttumaan ainoastaan historian sivuille ja kello harrastajien laatikoihin. Kunnes nyt 2020 seiko lanseerasi kellon uudestaan.


Kello perustuu toiseen toiseen sarjaan King seikoon jotka valmistettiin 1965. Nykyinen seiko seuraa uskollisesti esikuvansa näköä. Kuori linjat ovat partaveitsen terävästi hiottuja ja zuratsu menetelmällä kiilotettuja pintoja. Kuori on valmistettu ruostumattomasta teräksestä joka on karkaistu estämään narmuuntumista. Kuoren halkaisija on 38.1mm mikä on inan suurempi kuin alkuperäisessä kellossa, kellon paksuus on 11.4 mm. Takakansi on kierteillä kiini ja kello on 5atm/50metriä vesitiivis. Takapohjassa on orginaali kultainen King seiko mitalli. Osoittimet ja indeksit on kaikki kiilloitettu zeratsu menetelmällä joka tekee killotetuista pinnoista peilin kirkkaat mikä ei vääristä heijastusta.

Kelloa on valmistettu mailman laajuisesti vain 3000 kpl tämän kellon valmistus numero on 2245/3000. Kellossa seiko käyttää 6R15 johdettu ja paranneltu 6R35 koneisto jota on käytetty vain muutamassa seikoperheen tuotteissa. koneisto käyttää 28 800 käynti tajutta ja tarjoaa 45 tunnin käyntivaran. Lasina seiko käyttää duble dome narmuuntumatonta safiirilasia jossa on heijastuksen esto pinnoite. kokonaisuus on viimeistelty mustalla krokotiilinahka hihnalla, jossa on alkuperäinen seikon tekstillä varustetulla soljella. Mikä on mielestäni kirsikka kakun päällä. Kokonaisuudessaan tämä on upea luomus joka juhlistaa seikon 140 vuotista historiaa ja sen unohdettuja malleja joiden saavutusten varaan seiko on rakennettu ja mitä se on tänäkin päivänä.


Kello toimitetaan omassa erikoisrasiassaan. Seiko-kelloille myönnetään kahden vuoden taku.


Tekniset tiedot
Tuotenumero: SJE083J1
Koneisto: Automaatti (6L35)
Käyntivara: 45 tuntia
Käyntitaajuus: 28 800
Lasi: Safiirilasi
Ranneke: Krokotiilinnahka
Rungon leveys: 38mm
Vesitiiveys: 5ATM
Takuu: 2 vuotta